Rondle ranking

Ostatnio aktualizowane: 24.03.19

 

Potrzebujesz nowego rondla, ale nie jesteś pewien, który z dostępnych w sklepach garnków okaże się wystarczająco solidny i praktyczny? Jeżeli zapoznasz się z naszym rankingiem, na pewno uda Ci się znaleźć właściwe naczynie do gotowania. Za najbardziej popularny produkt uważa się Tefal Duetto A7052375 o pojemności 1,9 l. Rondel jest wykonany ze stali nierdzewnej, co oznacza, że nie jest podatny na korozję ani zarysowania. Co ważne, naczynie może być użytkowane nie tylko na kuchence gazowej i elektrycznej, ale też na płycie indukcyjnej. Garnek ma nienagrzewającą się rączkę, dlatego nie musisz zakładać kuchennej rękawicy, aby ją chwycić. Polecamy również rondel Berghoff Cosmo 1101101, którego pojemność wynosi 1,8 l. Ten stalowy model jest przystosowany do mycia w zmywarce oraz używania w piekarniku. Naczynie ma 6-warstwowe dno odpowiadające za równomierne rozprowadzanie ciepła. Jest ono odporne na odkształcenia. Garnek ma w komplecie pokrywkę, także wykonaną ze stali szlachetnej.

 

 

Tabela porównawcza

 

Zalety
Wady
Podsumowanie
Oferty

 

 

Jaki rondel kupić?

 

Przewodnik zakupowy

Wyposażenie kuchni jest bardzo ważne. Jeśli posiadamy odpowiednią ilość garnków, w różnych rozmiarach, jesteśmy w stanie przygotować duży oraz wystawny obiad dla wielu gości. Niestety, skompletowanie dobrej kolekcji garnków wcale nie jest łatwe. Obecnie na rynku, możemy znaleźć wiele zestawów kuchennych w niezbyt dobrej jakości, które dość szybko się zużywają. Właśnie dlatego, przygotowaliśmy ten oto poradnik. Po jego lekturze będziesz wiedzieć , na co zwrócić uwagę i jaki rondel wybrać.

Rondel jest to nieco mniejszy garnek, który posiada jedną, za to bardzo długą rączkę. Zdecydowana większość osób używa go do gotowania sosów czy mleka. Dostępny jest w różnych rozmiarach, a więc z całą pewnością znajdziesz produkt, który spełni Twoje oczekiwania. Musisz jednak pamiętać o kilku istotnych kwestiach.

Materiał

Jedną z najbardziej istotnych rzeczy, na którą powinieneś zwrócić uwagę jest materiał, z którego wykonany jest rondel.

Pierwszym typem są klasyczne modele aluminiowe. Ich zaletą jest dobre przewodzenie ciepła, dzięki czemu szybciej przygotujesz ulubione danie, ugotujesz mleko czy wodę.  Co więcej, są one dość odporne na różne stłuczenia i obicia. Dlatego też, kupno takiego modelu jest inwestycją na wiele lat. Spowodowane jest to użyciem wysokiej klasy anodowanego aluminium. Poza tym, można je używać w piekarnikach do 180 St. C. Niestety, nie każdy dostępny na rynku rondel wykonany z aluminium może być używany na płycie indukcyjnej. Jeśli posiadasz takie urządzenie w swoim domu, lepiej upewnij się czy garnek, który chcesz kupić, może być na nim używany. Ponadto, takie modele wymagają pielęgnacji i delikatnego czyszczenia. W przypadku, gdy powłoka ochronna zostanie starta, może ona zacząć wydzielać substancje niebezpieczne dla zdrowia oraz szybciej tracić ciepło.

Drugim modelem są rondle wykonane z stali nierdzewnej. Jest to jeden z najpopularniejszych materiałów, używanych do produkcji garnków. Dzięki wysokiej jakości surowcom, które zostały użyte podczas produkcji, takie sprzęty są bardzo odporne na zarysowania i stłuczenie. Co więcej, zdecydowana większość modeli nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych, a nawet w piekarniku. Rondle wykonane ze stali są również odporne na zarysowania. Przez co, do mieszania swoich dań możesz użyć również zwykłego widelca. Niestety, stal zazwyczaj zawiera nikiel, a jak wiadomo jest to pierwiastek, który często wywołuje uczulenia. Jego drobinki mogą pojawić się w Twoim daniu i wywołać reakcję alergiczną.  Z tego powodu, przed zakupem zalecane są odpowiednie testy.

Bardzo popularne są również rondle miedziane. Ich największą zaletą jest to, że dobrze przewodzą ciepło oraz długo utrzymują temperaturę. Jest to bardzo przydatne, gdy przygotowujesz obiad dla swojej rodziny. Wystarczy odstawić przykryty garnek na bok, a Twoi najbliżsi będą mogli cieszyć się ciepłym posiłkiem bez podgrzewania. Poza tym, produkty miedziowe są bardzo wytrzymałe. Niestety, takie modele są dość drogie. Zatem, nie każdy jest w stanie sobie na nie pozwolić. Co więcej, miedziane rondle są dość ciężkie, więc przenoszenie ich z zupą czy daniem w środku, może nam sprawić problem. Przed zakupem upewnij się, że Twój model może być używany na kuchence indukcyjnej.

 

Powłoki – jaki rondel jest najlepszy?

Podejmując decyzję, powinieneś zwrócić uwagę na to, z jakiego materiału została wykonana powłoka w rondlu. Bowiem, to właśnie ona ma bezpośredni kontakt z jedzeniem. Najczęstszymi materiałami, z których wytwarza się powłoki są: ceramika, emalia, teflon oraz tytan.

Pierwszym typem są rondle ceramiczne. Jest to jeden z najczęściej kupowanych modeli. Największą zaletą ceramiki jest to, że podczas gotowania sosów, danie nie przywiera. Zatem są bardzo odporne na zarysowania. Dodatkowo, w czasie gotowania można używać zwykłego widelca.

Drugim rodzajem są rondle z powłoką emaliowaną. Do jej zalet należy to, że jest ona antybakteryjna. Niestety, ta powłoka z czasem odpryskuje. W takiej sytuacji, garnek nie nadaje się do użytku, gdyż znajdujące się w nim jedzenie zacznie przywierać.

Jedną z najbardziej popularnych powłok jest teflon. Najczęściej znajdziemy go na wysokiej klasy patelniach, jednak występuje również w rondlach. Zaletą tego materiału jest to, że można na nim gotować bez dodatku tłuszczu. Należy jednak pamiętać, by w czasie gotowania używać jedynie specjalnych drewnianych lub gumowych sztućców. Bowiem, metalowe widelce mogą uszkodzić powłokę, co sprawi, że dania zaczną przywierać do dna i ścianek garnka.

Ostatnim materiałem, z którego wykonuje się powłoki rondli jest tytan. Cechuje się on dużą trwałością. Dzięki temu, podczas gotowania możesz używać zwykłych widelców, bez obawy o jego uszkodzenie.

 

Dopasowanie do kuchenki

Podczas zakupów, powinieneś upewnić się, że garnek pasuje do Twojej kuchenki. Niestety, ale nie wszystkie rondle mogą być używane na kuchniach indukcyjnych. Nieopatrzne postawienie modelu na złej kuchence, może skończyć się zniszczeniem dna.

Warto też zbadać, czy Twój model może być umieszczany w piekarniku. Jest to ciekawe rozwiązanie, które na pewno urozmaici przygotowane przez Ciebie dania. Wiele z nich posiada taką opcję, jednak ma pewne ograniczenia.

 

Pojemność

Jedną z kluczowych spraw jest pojemność rondla. Powinna być ona uwarunkowana daniami, jakie chcesz w nim przygotować. Jeśli ma Ci on posłużyć do przygotowywania mleka i budyniu, to na pewno wystarczy Ci niewielki sprzęt o pojemności do 1,5 l. Podobnie będzie w przypadku, gdy chcesz w rondlu przygotowywać jedynie sosy. Natomiast, jeśli ma Ci on posłużyć do gotowania całych, pełnowartościowych posiłków, lepiej rozważyć zakup produktu, którego pojemność wynosi 4,5 l lub więcej. Na rynku znajdziemy też maleńkie rondelki do gotowania jajek, które mają pojemność mniejszą niż 1l.

 

 

Rączką

Przed zakupem upewnij się, że interesujący Cię model ma dobrze przymocowaną rączkę. Jest to niezbędne, zwłaszcza w dość ciężkich rondlach. Nie chcesz przecież, by w czasie przenoszenia garnek spadł na ziemię wraz z Twoim daniem. Z tego względu odradzamy zakup rondli z odczepianą rączką, gdyż z czasem może ona stracić swoją przyczepność.

Co więcej, zanim dokonasz zakupu, warto upewnić się czy dołączona do garnka rączka nie będzie się nagrzewać. Jeśli tak, powinieneś zaopatrzyć się w dobrej jakości rękawice kuchenne, by chronić dłonie przed poparzeniem.

 

Rondle w dobrych cenach

Cena sprzętów takiego typu jest uzależniona od ich wykonania. Modele, które posiadają tytanową powłokę są bardzo wytrzymałe, ale również dość drogie. Tak samo jest w przypadku sprzętów wykonanych z miedzi. Warto jednak rozważyć taką inwestycję. Pamiętaj, że dobry garnek to inwestycja na wiele lat. Nie oznacza to , że musisz zakupić model za 300 zł. Radzimy jednak unikać tanich produktów za 10 zł lub 20 zł, gdyż nie są one dość trwałe.

 

 

Najlepsze rondle w 2019 roku

 

Garnki, rondle, patelnie – to podstawowe wyposażenie każdej kuchni. Wbrew pozorom zakup dobrego sprzętu nie jest taki łatwy. Najczęściej kierujemy się ceną, ewentualnie marką, a przecież są jeszcze takie czynniki, jak dobra izolacja, grubość dna, czy nienagrzewające się uchwyty. Nasz ranking rondli zawiera najlepsze modele na rynku.

 

Nasze zalecenia

 

Tefal Duetto A7052375 

 

Chcielibyśmy zaprezentować rondel Tefal Duetto A7052375, którego pojemność wynosi 1,9 l. Naczynie zostało wykonane ze stali nierdzewnej, dlatego nie jest podatne na uszkodzenia czy odkształcenie. Produkt ma średnicę 18 cm. Jest on przystosowany do mycia w zmywarce, dlatego nie powinniśmy narzekać, że trudno go utrzymać w czystości.

Warto podkreślić, że model jest przeznaczony do użytku na kuchence gazowej, elektrycznej, a nawet na płycie indukcyjnej. Rondla nie powinno zabraknąć w żadnej kuchni, gdyż jest praktyczny i wytrzymały. Wewnątrz naczynia jest miarka umożliwiająca zagotowanie odpowiedniej ilości wody. W dno produktu jest wbudowany dysk z aluminium zapewniający równomierne rozprowadzanie ciepła.

Po zapoznaniu się z recenzjami konsumentów możemy stwierdzić, że to solidny rondel, który znacząco ułatwia przygotowywanie potraw. Przedstawiony model ma w komplecie dopasowaną pokrywkę. Z uwagi na specjalne, boczne profile możemy bez trudu odcedzić ziemniaki lub makaron. Naczynie ma długą, nienagrzewającą się rączkę, którą możemy bezpiecznie chwycić bez konieczności zakładania kuchennej rękawicy.

Produkt Tefal Duetto A7052375 ma pojemność 1,9 l. Naczynie wykonano ze stali nierdzewnej. Rondel ma w komplecie dopasowaną pokrywkę z otworami.

Zalety
Możliwość mycia w zmywarce:

Ze względu na to, że produkt można myć w zmywarce usunięcie z jego powierzchni resztek potrawy nie jest trudne.

Ferromagnetyczne właściwości:

Naczynie może być użytkowane na płycie indukcyjnej, ponieważ ma ferromagnetyczne dno.

Nienagrzewająca się rączka:

Rączka rondla jest długa, dobrze wyprofilowana, a dodatkowo odporna na nagrzewanie się.

Miarka:

Na wewnętrznej ściance naczynia jest widoczna miarka pozwalająca na łatwe odmierzenie wody potrzebnej do gotowania.

Nieprzywierająca powłoka:

Rondel został pokryty nieprzywierającą powłoką Power Resist. Zapewnia ona ochronę garnka przed zarysowaniem, umożliwia też smażenie bez dużej ilości tłuszczu.

Wady
Za ciężka:

Ponieważ jest to model ze stali, niektórzy konsumenci przekonują, że za dużo waży, zwłaszcza gdy w środku jest woda lub gotowa potrawa. Podniesienie naczynia wymaga użycia dużej siły.

 

 

 

 

Berghoff Cosmo 1101101

 

1-berghoff-cosmo-1101101Nasza pierwsza propozycja to rondel Berghoff Cosmo 1101101, który został wykonany z nierdzewnej stali chirurgicznej 18/10 aisi 304-2b. Jest to ciekawe, polerowane naczynie z pokrywką. Dzięki temu, że rondel ma wypukły kształt, ciepło podczas gotowania rozchodzi się równomiernie.

Świetną izolację i lepsze efekty zapewnia sześciowarstwowe, aluminiowe dno. Rondel jest odpowiedni do wszystkich rodzajów kuchenek. Ergonomiczne uchwyty są puste w środku, dzięki czemu garnek jest lżejszy, a jego przenoszenie łatwiejsze. Wielu użytkowników doceniło wygodną krawędź naczynia umożliwiającą bezproblemowe nalewanie. Odpowiednio zaprojektowane dno sprawia, że możemy gotować z małą ilością wody lub smażyć bez oleju.

Ten najlepszy rondel to higieniczna i łatwa do czyszczenia propozycja, którą można myć w zmywarce. Fakt, że rondel nie zmienia koloru pod wpływem mycia w zmywarce, został doceniony przez wielu konsumentów. Niewielka pojemność – 1,6 l – sprawia, że jest to dobra propozycja dla osób o mniejszych potrzebach, gotujących niewielkie ilości potraw.

Rondel Berghoff Cosmo 1101101 jest wykonany ze stali nierdzewnej 18/10. Pojemność naczynia to 1,8 l, jego średnica wynosi 16 cm.

Zalety
Wypukły kształt:

Cechą wyróżniającą model jest wypukły kształt. Z uwagi na takie rozwiązanie, ciepło podczas gotowania równomiernie się rozchodzi wewnątrz naczynia.

Przystosowany do indukcji:

Rondel może być użytkowany na wszystkich typach kuchenek: gazowych, elektrycznych, płytach ceramicznych oraz indukcyjnych.

Możliwość używania w piekarniku:

Z pomocą garnka możemy przygotować pyszne potrawy nie tylko na kuchence, ale również w piekarniku. Wysoka temperatura nie wpłynie negatywnie na naczynie.

6-warstwowe dno:

Rondel ma 6-warstwowe dno. Wykazuje ono odporność na odkształcenia, a poza tym pozwala na szybkie i energooszczędne gotowanie.

Wady
Niewygodna rączka:

Rączka naczynia również jest wykonana ze stali. Nie pokryto jej antypoślizgowym materiałem, dlatego możemy mieć problem z jej chwyceniem (zwłaszcza po założeniu grubych rękawic kuchennych). Część osób przekonuje, że rączka nagrzewa się podczas gotowania i może poparzyć dłonie.

 

 

 

 

WMF Mini 712786041

 

2-wmf-mini-712786041Rondel z kolekcji Mini niemieckiej marki WMF to naczynie zaprojektowane z myślą o osobach z, które chcą przygotować lub odgrzać mniejszą ilość jedzenia. Niewielkie wymiary sprawiają, że jest to praktyczne rozwiązanie w każdej, małej kuchni. Garnek wykonano z polerowanej stali nierdzewnej Cromargan, która jest odporna na uszkodzenia i zadrapania.

Dzięki czemu służy nam przez długi czas. Rondel ma grube dno, zaprojektowane w technologii TransTherm, a więc możemy z niego korzystać na wszystkich typach kuchenek, nawet indukcyjnych.  Średnica garnka to 12 cm, a jego pojemność wynosi 0,7 l. Srebrny kolor i klasyczny wygląd sprawiają, że z łatwością dopasujemy go do naszego zestawu garnków i patelni. Ułatwia nam ugotowanie niedużej ilości wody, podgrzanie obiadu, przygotowanie mleka, czy jajek.

Elegancki rondelek kuchenny Mini ma profilowaną krawędź umożliwiającą łatwe przelewanie wody bez ryzyka rozlania jej. Użytkownicy tego garnka docenili jego kompaktowe rozmiary, odporność na uszkodzenia oraz fakt, że można go myć w zmywarce.

Naczynie WMF Mini 712786041 ma średnicę 12 cm, jego pojemność to 0,5 l. Materiał wykonania garnka to polerowana stal nierdzewna 18/10.

Zalety
Aluminiowy rdzeń w dnie:

W dnie rondla umieszczono aluminiowy rdzeń. Gwarantuje on równomierne rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni naczynia, co pozwala na skrócenie czasu przygotowywania potrawy (a tym samym zaoszczędzenie energii).

Odporność na zadrapania:

Stal, którą wykorzystano do produkcji garnka nie jest podatna na zarysowania. Nawet jeśli będziemy często użytkować rondel, na pewno na długo zachowa elegancki wygląd.

Łatwe przechowywanie:

Model doskonale sprawdza się w niewielkiej kuchni. Ma on kompaktowe wymiary i nie zajmuje dużo miejsca, dlatego z pewnością zmieści się na półce lub w szufladzie z innymi naczyniami do gotowania.

Wady
Za mała pojemność:

Rondel jest przeznaczony głównie dla osób mieszkających samotnie i par. Można w nim podgrzać małą porcję posiłku, niemożliwe jest ugotowanie potrawy dla całej rodziny.

 

 

 

 

Gerlach Vitality 16

 

4-gerlach-vitality-16Ceramiczny rondel Gerlach Vitality NK 314 o średnicy 16 cm to nasza czwarta propozycja. Model ten został pokryty powłoką ceramiczną, dzięki czemu możemy zapomnieć o przywieraniu potraw. Ponadto specjalna konstrukcja dna efektywnie gromadzi ciepło, a następnie je równomiernie rozprowadza. W efekcie, szybciej odgrzewamy potrawy i tym samym oszczędzamy energię.

Dzięki świetnej budowie, naczynie to umożliwia nam zdrowe gotowanie z bardzo małą ilością tłuszczu. Wielu użytkowników tego rondla doceniło nowoczesne połączenie kolorów, które sprawia, że stanie się on ozdobą każdej kuchni. Garnek jest kompatybilny ze wszystkimi rodzajami kuchenek, również indukcyjnymi.

Powłoka ceramiczna ma zwartą strukturę, szybko rozprowadzającą ciepło. Ponadto specjalna konstrukcja rondla zapewnia długą eksploatację produktu. Konsumenci zgodnie stwierdzają, że produkt wyróżnia się solidną konstrukcją, a silikonowa rączka stanowi bardzo dobrą ochronę przed oparzeniami. Poza tym opinie o rondlach marki Gerlach są bardzo pozytywne.

Gerlach Vitality 16 to garnek pokryty ceramiczną powłoką, który w komplecie ma szklaną pokrywkę. Produkt ma pojemność 1 l, jego średnica to 13 cm.

Zalety
Indukcyjne dno:

Rondel nadaje się do gotowania na płycie indukcyjnej. Z pewnością będzie on pasować do najmniejszego pola grzewczego. Produkt może być też użytkowany na innych typach kuchenek.

Nieprzywierająca powłoka:

Ceramiczna powłoka, którą pokryto garnek zapobiega przywieraniu potraw. To pozwala uniknąć przypalenia składników, ułatwia też mycie naczynia po skończonym gotowaniu.

Estetyczny wygląd:

To dobry wybór dla osób, które dużą wagę przywiązują do tego, jak wyglądają naczynia do gotowania. Produkt estetycznie się prezentuje, ma rączkę w zielonym kolorze.

Wady
Mycie ręczne:

Mimo że rondel może być myty w zmywarce, lepiej jest usuwać zanieczyszczenia z jego powierzchni ręcznie. W ten sposób możemy przedłużyć trwałość garnka i zapobiec jego zbyt szybkiemu zniszczeniu.

Nagrzewający się uchwyt:

Część konsumentów zauważyła, że wykonany z tworzywa sztucznego uchwyt nagrzewa się podczas długotrwałego gotowania.

 

 

 

 

Valdinox ROCK 

 

Naczynie Valdinox ROCK ma pojemność 1,1 l. Produkt został wykonany z aluminium z wykorzystaniem specjalnej technologii Forged. Oznacza to, że rondel był kształtowany przy bardzo wysokiej temperaturze, w efekcie czego jest odporny nie tylko na deformację, ale i na uszkodzenia mechaniczne. Co więcej, garnek pokryto powłoką Dyflon wyglądającą, jak kamień.

W rondlu możemy podgrzewać mleko, roztapiać masło i przygotowywać potrawy. Ze względu na zastosowaną powłokę produkt łatwo się myje, ponieważ nie przywiera do niego żywność. Naczynie ma długą rączkę pokrytą miękkim materiałem, dlatego możemy ją pewnie chwycić. Garnka można używać na kuchence gazowej, elektrycznej, płycie ceramicznej oraz indukcyjnej.

Produkt umożliwia przyrządzanie dietetycznych posiłków bez konieczności dodawania dużej ilości oleju lub innego tłuszczu. Konsumenci doceniają także to, że rondel ma w rączce metalizowaną dziurkę i można go powiesić nad blatem kuchennym. Poza tym garnek ciekawie się prezentuje. Pokrywająca go powłoka jest twarda i trudno ją zarysować.

Aluminiowy garnek Valdinox ROCK ma pojemność 1,1 l. Ten dobry rondel do 50 zł ma średnicę 16 cm. Pokryto go powłoką Dyflon przypominającą swoim wyglądem kamień.

Zalety
Wytrzymałość:

Do produkcji naczynia wykorzystano innowacyjną technologię Forged. Polega ona na kształtowaniu aluminium w wysokiej temperaturze. To sprawia, że produkt jest wytrzymały i odporny na odkształcanie.

Gotowanie bez oleju:

Do gotowania czy podsmażania potraw w rondlu nie potrzebujemy dużej ilości oleju. Powłoka Dyflon zapobiega przywieraniu składników spożywczych, a ponadto jest higieniczna i umożliwia szybkie umycie garnka.

Wady
Za dużo waży:

Rondel jest praktyczny, ale stosunkowo dużo waży (mimo niewielkiej pojemności). Przenoszenie naczynia z gotową potrawą może być dla niektórych osób kłopotliwe.

Brak pokrywki:

Do garnka nie dołączono pokrywki. Musimy ją sami dobrać, aby móc przyspieszyć gotowanie potraw i dodatków (np. ziemniaków). Wielu konsumentów uważa, że dopasowanie pokrywki do rondla nie jest takie proste.

 

 

 

 


Produkty te nie są już dostępne

 

 

La Cuisine LC 6100

 

3-la-cuisine-lc-6100Nasza trzecia propozycja to największy rondel w naszym zestawieniu. Jego pojemność to aż 4,5 l, a wymiary: 39 cm średnicy i 11 cm głębokości. Jest to nietypowa propozycja, gdyż mamy tutaj do czynienia z modelem bez rączki tradycyjnej dla garnków tego typu. Ten emaliowany rondel wykonano ze stopu żelaza, dzięki czemu równomierne rozprowadza ciepło i długo utrzymuje wysoką temperaturę. Natomiast emalia zabezpiecza go przed rdzewieniem oraz przywieraniem potraw.

Produkt ten jest też odporny na korozję. Dostępny jest w wielu, ciekawych kolorach (czarny, czerwony, szary, rubinowy i oliwkowy), w efekcie z łatwością dobierzemy model pasujący do naszej kuchni. Konsumenci docenili fakt, że model od La Cuisine może być stosowane na wszystkich rodzajach kuchenek, ale również, jako naczynie do piekarnika.

Ze względu na swoje właściwości magnetyczne najlepiej sprawdza się na kuchni indukcyjnej. Poza tym można je myć w zmywarce. Ze względu na sporą pojemność stanowi ciekawą propozycję dla dużych rodzin. Jego jedyną wadą może okazać się stosunkowo wysoka cena, ale rekompensuje to wysoka jakość wykonania.

 

 

Florina Deisgn 3441

 

5-florina-deisgn-3441Nasza ostatnia propozycja to niewielki garnek Florina Deisgn 3441, który od środka został pokryty powłoką ceramiczną. Dzięki temu dania zawsze będą aromatyczne i zachwycające. Powłoka ochroni je przed przywieraniem i przypalaniem. Pozwoli ci to zapomnieć o szorowaniu szczotką po zakończonym gotowaniu. Warto też podkreślić, że materiał nie wchodzi w reakcję z żywnością. Uchwyt typu Soft-Touch, zapewni Ci pełne bezpieczeństwo w czasie gotowania.

Po pierwsze nie przegrzewa się, a do tego jest wygodny. Ten dobry i tani rondel jest odporny na zarysowania. Aluminiowy korpus doskonale przewodzi ciepło, a więc szybko i równomiernie nagrzewa potrawy. Jest to praktyczna propozycja do każdej kuchni, która pozwoli nam przygotować wiele pysznych dań.

Wymiary naczynia to: pojemność – 1,2 l, średnica – 16,0 cm, średnica dna – 14,0 cm, wysokość – 8,5 cm, długość uchwytu – 16,0 cm. Konsumenci docenili nie tylko nienagrzewający się uchwyt, ale również ciekawy design produktu. Model ten przeznaczony jest do gotowania na kuchence gazowej, elektrycznej, ceramicznej, halogenowej, a nawet indukcyjnej.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...