Nadziewarki do kiełbas ranking

Ostatnio aktualizowane: 26.04.18

 

Na naszej stronie znajdziesz ranking nadziewarek do kiełbas. Powstał on po dokładnej analizie tego segmentu rynku. Podczas badań skupiliśmy się przede wszystkim nad jakością wykonania oraz funkcjonalnością sprzętów. Wzięliśmy pod uwagę także umieszczone w Internecie opinie. W efekcie pierwsze miejsce zajął model Revolution 282458. Znajdzie on zastosowanie zarówno w domowym zaciszu, jak i profesjonalnym punkcie gastronomicznym. Jest on wydajny i ma stosunkowo dużą pojemność, co w konsekwencji sprawia, że użytkownik może przygotować większą ilość kiełbasek w krótszym czasie. Do wykonania tego produktu wykorzystano stal nierdzewną, co stanowi gwarancję odporności na różnego rodzaju uszkodzenia. W zestawie znajdują się 4 lejki o różnych średnicach, dzięki czemu będziesz mógł przygotować nie tylko duże kiełbasy, ale także parówki czy kabanosy. Jeśli jednak sprzęt ten nie jest tym, czego szukasz, zachęcamy do poznania innych, przygotowanych przez nas propozycji. Wśród nich drugie miejsce zajął Hendi 282137. Jest to pionowa nadziewarka, którą wyróżnia niezwykle prosta obsługa.

 

 

Jaką nadziewarkę do kiełbas kupić?

 

Przewodnik zakupowy

Jeżeli lubisz przygotowywać domowe przetwory oraz wędliny i się zastanawiasz, jaką nadziewarkę do kiełbas wybrać, to ten poradnik jest właśnie dla Ciebie. Przedstawiamy w nim ważne informacje dotyczące tego produktu. Dzięki nam, będzie Ci zdecydowanie łatwiej zdecydować się na konkretny model.

 

 

Zastosowanie

Nadziewarka do kiełbas to niewielkie urządzenie, które sprawdzi się zarówno w domu, jak i w lokalu gastronomicznym. Jest ono dedykowane osobom pasjonującym się przygotowywaniem własnych przetworów. Przyrządzanie domowych produktów ze świeżych składników daje nam pewność, że żywność jest świeża i nie zawiera żadnych ulepszaczy smaków. Ponadto, wędliny są przyprawione według własnych upodobań, dlatego możemy mieć pewność, że będą nam smakować.

 

Rodzaje – jaka nadziewarka do kiełbas jest najlepsza?

Wybór odpowiedniej nadziewarki do kiełbas może się okazać sporym problemem ze względu na liczbę dostępnych na rynku modeli. Warto jednak rozróżnić dwa warianty tego urządzenia, które możemy znaleźć w sklepach:

Pionowe – doskonale sprawdzą się w lokalach gastronomicznych, w których zależy nam na krótkim czasie przygotowania oraz dużej ilości gotowego produktu. Takie modele zdecydowanie ułatwią nam przygotowywanie wędlin, ze względu na cylinder oraz tłok, które ustawione są w pozycji pionowej, co przyspiesza nakładanie farszu. Ponadto ruchome elementy urządzeń pozwalają nam na dokładne czyszczenie, dzięki czemu nie musimy się obawiać tego, że na ich powierzchni zaczną rozwijać się bakterie oraz osadzi się rdza.

Poziome – przeznaczone są do użytku w domu. Ich elementy ustawione są w pozycji poziomej, przez co urządzenie kształtem przypomina wałek do ciasta. Z tego względu jest też bardzo łatwe w przechowywaniu, gdyż nie zajmuje dużo miejsca. Sama nadziewarka wykonana jest najczęściej z wysokiej jakości tworzywa, odpornego na uszkodzenia mechaniczne. Przeznaczona jest ona do wyrobu kiełbas, parówek, kabanosów czy salami.

 

Sposób zasilania

Istotną kwestią przy wyborze nadziewarek do kiełbas jest ich sposób zasilania. W sklepach znajdziemy modele ręczne oraz elektryczne. Proces przygotowywania wyrobów mięsnych przy użyciu pierwszego z nich polega na kręceniu specjalną korbką. Z tego względu, nie jesteśmy w stanie przygotować dużej ilości kiełbas, przez co urządzenie lepiej sprawdza się w domu, aniżeli punktach gastronomicznych. Jeżeli zależy nam na bardziej profesjonalnym modelu, warto zdecydować się na nadziewarkę elektryczną. Jest to sprzęt, który uruchamia się za pomocą specjalnego przycisku. Nie musimy kontrolować jego pracy, gdyż odbywa się ona automatycznie. Jest to spore ułatwienie, szczególnie w przypadku lokali gastronomicznych, gdzie konieczne jest przygotowanie dużej ilości kiełbas.

 

Lejki

Ważne jest, by zwrócić uwagę na lejki, które dołączone zostały do zestawu. To od nich zależy grubość kiełbasy czy parówki. Dzięki ich różnym rodzajom jesteśmy w stanie przygotować różne potrawy. Dlatego dobre urządzenie to to, które posiada co najmniej trzy wymienne końcówki. Wykonane są one najczęściej z tworzywa sztucznego lub silikonu. Materiały te nie wchodzą w reakcje z żywnością, dzięki temu produkt jest bardzo bezpieczny w użytkowaniu.

 

Pojemność

Kupując nadziewarkę do kiełbas, koniecznie sprawdź pojemność urządzenia. W sklepach znajdziesz modele dostosowane do różnych potrzeb. W zależności od tego, co nas najbardziej interesuje, na rynku dostępny jest sprzęt o pojemności od 2 litrów do nawet 5 litrów. Pamiętaj, że jeżeli nie zależy Ci na dużej ilości przygotowanej wędliny, warto zdecydować się na model o mniejszej pojemności. W przypadku restauracji, radzimy zakup modelu co najmniej 4 litrowego.

 

Prędkość napełniania

Niektóre nadziewarki do kiełbas posiadają regulowaną prędkość napełniania się urządzenia. Jest to bardzo przydatne rozwiązanie, które sprawdzi się w przypadku przygotowywania większej ilości wędlin. Urządzenia wyposażone w tę funkcję wybierane są najczęściej przez właścicieli lokali gastronomicznych.

 

 

Wykonanie

Najlepsza nadziewarka do kiełbas to urządzenie solidne i bardzo wytrzymałe. Z tego powodu, powinno być ono wykonane ze stali szlachetnej. To tworzywo jest odporne na uszkodzenia mechaniczne, takie jak pęknięcia czy zarysowania, dzięki czemu posłuży nam przez wiele lat. Ponadto warto również pamiętać o tym, by wybierać sprzęt łatwy w czyszczeniu. Zdejmowane elementy z pewnością ułatwią konserwację nadziewarki i uchronią ją przed korozją, która jest wynikiem osadzania się resztek jedzenia oraz wilgoci. Niektóre modele można rozłożyć na części, przez co możliwe jest ich mycie w zmywarce.

 

Rozmiar

Warto również zwrócić uwagę na rozmiar naszej nadziewarki do kiełbas. Pamiętaj, że im większe jest urządzenie, tym więcej farszu będziemy mogli jednorazowo umieścić w pojemniku. Dzięki temu w krótkim czasie przygotujemy większą ilość kiełbas. Taki duży model będzie niestety pobierał dużo energii, dlatego polecany jest do lokali gastronomicznych. Jeżeli zależy Ci na urządzeniu do domu, radzimy Ci zdecydować się na mniejszy model.

 

Nadziewarki do kiełbas w dobrych cenach

Nadziewarki do kiełbas dostępne są w sklepach w wielu wariantach. Różnią się one od siebie nie tylko pod względem wykonania, ale przede wszystkim sposobem zasilania oraz ceną. Na tę ostatnią duży wpływ ma sam producent oraz materiały użyte do produkcji. W sklepach znajdziesz nadziewarki, których koszt zakupu zaczyna się od 100 złotych, a kończy na 700 złotych.

 

 

Najlepsze nadziewarki do kiełbas w 2018 roku

 

Jeśli mimo zawartych w poradniku rad wciąż masz wątpliwości, co do tego, na jaki produkt się zdecydować, polecamy ranking nadziewarek do kiełbas. W zestawieniu uwzględniliśmy jedynie solidnie wykonane modele.

 

Nasze zalecenia

 

Revolution 282458

 

Jeśli szukasz sprzętu, który sprawdzi się podczas przyrządzania wyrobów wędliniarskich, dobrze trafiłeś. Model Revolution 282458 będzie do tego idealny. Został on wykonany z dobrej gatunkowo stali malowanej. Wykazuje ona odporność na zniszczenia i efektownie się prezentuje.

Cylinder oraz tłok zrobiono ze stali nierdzewnej. Odpowiednio ją zabezpieczono, dlatego nie musisz obawiać się, że na jej powierzchni pojawi się korozja. Warto dodać, że produkt jest łatwy w pielęgnacji. Jego czyszczenie ułatwia to, że zarówno siłownik, jak i trzpień można w prosty sposób zdemontować. W zestawie znajdują się 4 lejki o średnicach: 10 mm, 20 mm, 30 mm i 40 mm.

Pojemność modelu wynosi 5 l. Jego wymiary są następujące: 34 cm x 30 cm x 69 cm. Konsumenci doceniają kompaktowe rozmiary sprzętu. Dzięki temu mieści się na blacie w każdej, nawet małej kuchni. Na uwagę zasługuje także jego solidne wykonanie oraz łatwa obsługa.

 

 

 

 

Hendi 282137 

 

Hendi 282137 to pionowa nadziewarka do kiełbas. Urządzenie to sprawdzi się nie tylko w profesjonalnych lokalach gastronomicznych, ale także w domu. Z uwagi na jego prostą obsługę, użytkowanie nie powinno nikomu sprawiać problemu.

 

Obudowa produktu została wykonana ze stali malowanej. Ma ona czerwony kolor. Cylinder oraz tłok zrobiono ze stali nierdzewnej. Materiał ten nie niszczy się szybko, nawet wtedy, kiedy sprzęt użytkowany jest codziennie. Wymiary modelu są następujące: szerokość – 30 cm, wysokość – 57 cm i długość 34 cm. Pojemność jest równa 3 l. W produkcie zamontowano łożysko oraz układ przekładni ze stali hartowanej. Do zestawu dołączone są 4 lejki o średnicy 10 mm, 20 mm, 30 mm i 40 mm.

 

Opinie o nadziewarkach do kiełbas tego producenta są pozytywne. Konsumenci doceniają to, że wszystkie modele produkowane są z należytą starannością, co pozytywnie wpływa na ich funkcjonalność oraz odporność na uszkodzenia. Często wybieranym przez użytkowników modelem jest Hendi 282137. Jego główną zaletą jest to, że można go łatwo utrzymać w czystości, co przy przygotowaniu pokarmów ma bardzo duże znaczenie.

 

 

 

 

Biowin 311003

 

Dla tych, których interesuje dobra i tania nadziewarka do kiełbas, przygotowaliśmy ciekawą propozycję. Jest nią Biowin 311003. Wymiary produktu są następujące: szerokość – 78 cm, głębokość – 23,5 cm i wysokość – 29 cm. Jego pojemność wynosi 3 kg.

Prezentowany sprzęt wyposażony jest w solidną podstawkę. Posiada ona dwa dokręcane zaciski, które pozwalają umieścić nadziewarkę stabilnie na blacie kuchennych. Nie musimy się więc martwić o to, że ta ześlizgnie się z powierzchni w trakcie pracy. Produkt wykonany jest ze stali nierdzewnej. Z uwagi na łatwy w obsłudze układ napełniania, użytkowanie modelu nie stanowi problemu. W zestawie znajdują się 4 plastikowe lejki o średnicy 15 mm, 19 mm, 22 mm i 25 mm.

Kupując Biowin 311003, możesz mieć pewność, że inwestujesz w dobrej jakości sprzęt. Jest on przede wszystkim przeznaczony do użytku domowego, jednak sprawdzi się także w małych masarniach czy punktach gastronomicznych.

 

 

 

 

Biowin 311005

 

Produktem polecanym przez konsumentów jest Biowin 311005. Jest to ręczna nadziewarka do kiełbas, której pojemność wynosi 5 kg. W trakcie kontaktu z żywnością nie wydziela szkodliwych substancji, dlatego jest w pełni bezpieczna dla naszego zdrowia.

Prezentowany model został wykonany ze stali nierdzewnej. Stanowi to gwarancję wysokiej jakości i trwałości. Sprzęt ma solidną podstawkę z dwoma dokręcanymi zaciskami. Zapewnia to stabilność i sprawia, że urządzenie nie ślizga się po powierzchni stołu czy blatu w trakcie użytkowania. Do zestawu dołączone są 4 plastikowe lejki o średnicy 17 mm, 21 mm, 25 mm i 29 mm.

Jak zapewniają konsumenci, Biowin 311005 idealnie sprawdza się do wyrobu kiełbas, parówek, kabanosów czy salami. To urządzenie okazuje się przydatne nie tylko w domu miłośnika zdrowych wyrobów wędliniarskich, ale także w masarni i gastronomii. Model jest łatwy w obsłudze i nie zacina się w trakcie pracy.

 

 

 

 

Soda Pluss

 

Jeśli poszukujesz profesjonalnego sprzętu, zapoznaj się z dokładnym opisem Soda Pluss. Jest to produkt o pojemności 15 l, dlatego znajdzie zastosowanie przede wszystkim w dużych masarniach i punktach gastronomicznych.

Wymiary modelu są następujące: 37 cm x 33 cm x 72,5 cm. Jego waga wynosi  21,5 kg. Urządzenie ma stabilną podstawę, dlatego jego użytkowanie jest komfortowe. Użytkownik ma możliwość przytwierdzenia nadziewarki do blatu roboczego, co znacznie ułatwia pracę. Do kompletu dołączone są 4 lejki o średnicach 14 mm, 20 mm, 30 mm i 37 mm.

W Internecie znajdziemy wiele recenzji prezentowanego produktu, co stanowi potwierdzenie jego popularności. Konsumenci, którzy mieli okazję przetestować sprzęt uważają, że jest on dobrze wykonany. Do jego produkcji użyto dobrej gatunkowo stali nierdzewnej.

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...