Najlepsza kostkarka do lodu do zabudowy

Ostatnio aktualizowane: 26.09.18

 

Jaką kostkarkę do lodu do zabudowy wybrać?

 

Podczas dużych upałów często sięgamy po zimne napoje. Naturalnie lód możemy zakupić w sklepie, jednak wiąże się to z pewnymi kosztami. Dużo bardziej opłaca się zainwestować w specjalną kostkarkę. Dzięki niej przygotujemy idealne sześciany. Niestety, nie każdy z nas wie, jak powinien wyglądać dobrej jakości model. Z tego powodu, aby pomóc Ci z podjęciem decyzji, przygotowaliśmy ten oto poradnik. Dowiesz się z niego, na co zwrócić uwagę oraz jakie cechy powinny mieć najlepsze kostkarki do lodu do zabudowy. Aby dodatkowo ułatwić Ci podjęcie decyzji, do poradnika dołączyliśmy niewielki ranking. Zostały w nim opisane trzy sprzęty, na które warto zwrócić uwagę podczas podejmowania decyzji.

 

 

Kupując urządzenia takiego typu w pierwszej kolejności powinniśmy zwrócić uwagę na wydajność sprzętu. Na rynku dostępne są tanie modele, które są w stanie wyprodukować jedynie kilkanaście gram kostek lodu w czasie doby. Jest to niestety zbyt mało i w czasie ciepłego lata nie pomoże nam się ochłodzić. Dlatego stanowczo odradzamy zakup takich maszyn. Dobrej jakości urządzenia potrafią wytworzyć kilka kilogramów kostek lodu w przeciągu 24 h.

Jeśli interesuje Cię najlepsza kostkarka do lodu do zabudowy w 2018 roku, powinieneś zwrócić uwagę na czas potrzebny, aby przygotować pierwszą porcje lodu danego dnia. Jeśli maszyna ma być wydajna, ten parametr powinien być możliwie najmniejszy. Aby sprzęt zaczął działać należy wlać do niego wodę i poczekać aż zostanie ona zamrożona. Dobrej jakości modele wymagają odczekania od 30 min do czasem 1 h. Niestety, mniej wydajne maszyny, o niskiej mocy, czasem potrzebują nawet 5 h, aby rozpocząć pracę.

Poza tym koniecznie zwróć uwagę na hałas, jaki emituje maszyna w czasie pracy. Polecamy modele, w których wartość ta nie przekracza 70 dB. W przeciwnym razie urządzenie może przeszkadzać zarówno Tobie, jak i reszcie domowników.

 

 

Kostkarki do lodu do zabudowy – ranking

 

 

Stalgast 871120 

 

Jeśli jesteś zainteresowany zakupem nowoczesnej kostkarki do lodu, przeznaczonej do zabudowy to polecamy model Stalgast 871120. Maszyna sprawdza się w hotelach, restauracjach, barach i biurach. Wiedz jednak, że urządzenie wymaga podłączenia do wody i grawitacyjnego odpływu.

Atutem sprzętu są izolowane ścianki, które gwarantują utrzymanie odpowiedniej temperatury we wnętrzu.  Wydajność produktu jest ściśle uzależniona od temperatury wody zasilającej. Im jest ona niższa, tym więcej kostek otrzymamy. Średnio wartość ta waha się między 15 kg, a 20 kg w ciągu 24 h. Ta wydajna kostkarka do lodu do zabudowy w dobrej cenie posiada również czytnik, który informuje nas o tym, czy zamrożone sześciany są już gotowe. Zużycie wody to około 4,2 l/kg. Wymiary produktu wynoszą: wysokość – 59 cm, głębokość 47,7 cm i szerokość – 38 cm.

Opinie konsumentów o prezentowanym sprzęcie są bardzo pozytywne. Wielu użytkowników doceniło niską cenę oraz bardzo profesjonalne i wytrzymałe wykonanie. Dzięki temu, kostkarka w Twoim lokalu będzie działała przez długi czas.

 

 

 

 

RM Gastro SS-35A 

 

Szukając dobrej jakości sprzętu do lodu, który nada się do pracy w lokalach gastronomicznych, takich jak bary, restauracje czy hotele, warto przyjrzeć się RM Gastro SS-35A. Jest to nowoczesna kostkarka, której moc wynosi aż 400 W. Dzięki temu możliwa jest szybka praca.

Prezentowana maszyna jest w stanie przygotować od 33 kg do 35 kg lodu w przeciągu jednej doby. Pomoże to klientom Twojego lokalu ochłodzić się podczas gorącego, letniego dnia. Urządzenie wyposażone jest w drzwi zasobnika, gdzie wytwarzane są kostki lodu. Aby zadbać o maksymalną wydajność produktu, temperatura w jego bezpośrednim sąsiedztwie nie może przekraczać 20 st. C. Jeśli wartość ta będzie większa, maszyna wytwarza mniej kostek. Wymiary modelu to: 44 cm x 61 cm x 70 cm. Cała obudowa została wykonana ze stali nierdzewnej, co zapewnia dużą ochronę przed uszkodzeniami mechanicznymi.

Opinie konsumentów o prezentowanej maszynie są bardzo pozytywne. Wiele osób doceniło dużą wydajność sprzętu. Podkreślają oni, że urządzenia nadaje się do średniej wielkości lokali gastronomicznych.

 

 

 

 

Brema 460 mm

 

Poszukując profesjonalnej kostkarki do wykorzystania w dużych lokalach gastronomicznych, warto rozważyć zakup Brema 460 mm. Jest to bardzo wydajny model, który pomoże Ci przygotować dużą ilość zamrożonych sześcianów dla gości Twojego baru. Model ten chłodzony jest powietrzem, co zapewnia mniejsze zużycie energii. Jednocześnie musisz pamiętać, że w bezpośrednim sąsiedztwie maszyny nie powinny znajdować się sprzęty, które wytwarzają temperaturę większą niż 20 st. C. Może to bowiem spowodować, spadek wydajności kostkarki.

Atutem modelu są izolowane ścianki, które utrzymują optymalną temperaturę na poziomie 7 st. C. Pamiętaj jednak, że sprzęt wymaga podłączenia do wody i odpływu, aby mógł pracować. Wymiary urządzenia to: szerokość – 39 cm, głębokość – 46 cm i wysokość 0 69 cm, zaś waga to 37 kg. Pojemność modelu wynosi 9 kg, co przekłada się na około 530 kostek. Wydajność produktu to 28 kg w czasie jednej doby. Zaś do wyprodukowania 1 kg lodu maszyna musi zużyć 5,1 l wody. Moc urządzenia to 370 W, co zapewnia wydajną pracę i szybkie przygotowanie kostek lodu.

Opinie konsumentów o zaprezentowanej kostkarce są bardzo pochlebne. Wiele osób doceniło wytrzymałą konstrukcję. Dzięki temu, urządzenie będzie Ci służyć przez kilkanaście lat.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...